A kutatásainkból egyértelműen kiderül, hogy a magyarok nem ismerik a Tisza-tavat. Magyarország lakosságának mindössze 3 %-a járt már életében a Tisza-tónál.

Akik hallottak létezéséről, a Kiskörei Víztározóra gondolnak többnyire és eszükbe sem jut az üdülés, a természetjárás a Tó kapcsán. Ennek megváltoztatására hosszú évekre van szükség, hiszen a ma felnövekvő generáció sem igazán kap információkat a Tisza-tóról, köszönhetően a hiányos tananyagoknak, a felkészületlen tanároknak, vagy a lelkiismeretes, ugyanakkor azonban időben szűkölködő pedagógusoknak.
Mindennek feloldása érdekében a Tisza-tavi Projekt Iroda harcba száll a Tisza-tó általános iskolai keretek között történő megismertetéséért: 3 órás fakultatív tananyagot készítünk, mely illeszthető lesz a felső osztályos biológia, vagy földrajz órák tanmeneteibe, segédeszközöket állítunk össze, így videó anyagot és fotótárat, továbbá egy munkafüzetet az iskolások számára. Szeretnénk mindezen csomagot kiegészíteni egy-egy osztálykirándulás programajánlójával illetve egy-két szakmai tábor ajánlatával. Szeretnénk, ha az unásig gyötört osztálykirándulások helyszínének listája bővülne ezzel a Tisza-tavi programmal… és a felnövekvő generáció már gyermekeinek is mesélhetné: mire is gondoljunk a Tisza-tó kapcsán…