Több tízmillió forintos plusz költségvetési támogatáshoz jut 2004-ben a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács, ezzel forrást biztosíthatnak újabb fejlesztésekhez

A többletforrást a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Területfejlesztési Hivatala biztosítja a Tisza-tó körül tervezett projektek megvalósításhoz. A pontos összeg elbírálására később kerül sor.
A támogatással a térségben működő önkormányzatok, kistérségi társulások, vállalkozások által megvalósítandó fejlesztéseket segítik. Jövő évben kezdődhet meg a térség legnagyobb turisztikai beruházása: 500 millió forint ráfordítással ökocentrum épül Poroszlón a tájegység múltjának, a tó élővilágának, az ott élő emberek hagyományos foglalkozásainak bemutatására és népszerűsítésére. Az erre fordítható összeget két évvel ezelőtt különítették el a költségvetésből.
Új koncepció készül
A tanács hozzálát a térség fejlesztési koncepciójának kidolgozásához: első lépésként jövő évben egy állapotfelmérést készítenek el arról, hogy például a természetvédelem, a horgászat, az idegenforgalom vagy az infrastruktúra vonatkozásban hol tart a térség. Ennek alapján alkotják majd meg a hosszú távú fejlesztési koncepciót.
Összefogtak a megyék
A Tisza-tó Fejlesztési Tanács idén kezdte meg működését. A tanács a Tisza-tó körül található négy megye – Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, illetve Hajdú-Bihar – önkormányzata, területfejlesztési tanácsa részvételével alakult, hogy közösen szervezzék a tó körüli fejlesztéseket, illetve azok finanszírozását.

2003.12.01. Tallózva: /Metro Online/