Tevékenységünkről, felszereltségünkről röviden.

Egyesületünk használatában van 2 db. gépjárműfecskendő, 1 db. IFA W 50 TLP és 1 db. CSD 20/344. Ezen kívül 3 db. kismotorosfecskendő. 1 db. NDK 8/8, 1 db. MÁVAG Honvéd (nagyjavításra szorul), és 1 db. Polónia 800-as.

Ezen szerek szakszerű működése biztosított. Kezelőik megfelelően képzett tűzoltók, akik jól el tudják látni a feladataikat. A két gépjármű műszaki vizsgával és málházási előírásoknak megfelelően áll készenlétben. Ugyanígy 1 db. kismotor-fecskendő a targoncában. Elhelyezésük megfelelő minden szer garázsban készen áll bevetésre.

Az elmúlt évben Egyesületünkhöz 29 riasztás érkezett. 24 tűzesethez, 1 műszaki mentéshez, 4 pedig gazdasági egység részére segítségnyújtás. A 24 esetből lakás, melléképület, fészer 7 alkalommal (Dinnyéshát) 16 alkalommal avar, bála, gyep, telkeken gaz, 1 pedig csak riasztás (MOL gázvezeték). Ebből 4 alkalommal más egységgel oldottuk meg a feladatokat (Heves) A riasztásokhoz egyesületünk mindig tudott vonulni 2-3 fővel. A kárhelyen feladataikat jól megoldották, védőfelszerelések használata kötelező a beavatkozás során, még akkor is ha meleg van.

Beavatkozásaink egy részén már részt vettek fiatalabb tűzoltóink is. Ők azok, akik részt vettek egy 40 órás tanfolyamon az elmúlt évben és kedvvel végezték a feladatokat.

Az elmúlt évben is mint más években részt vettünk pályázatokon. Mind a három beadott pályázaton nyertünk. Felszerelés vásárlás, szertár felújítás, gépjármű állagmegőrzés. A nyert összeg 850 ezer Ft. A pályázati pénzekkel elszámoltunk a Szövetség felé.

Az elmúlt évben is részt vettünk rendezvények biztosításában, ha felkerestek megkértek bennünket (Lovas verseny, Tisza-parti fesztivál, Gyermeknap). A múlt évben is részt vettünk a megyei versenyen immár két fiatal rajjal. Mind a 2 rajunk 2. lett, öregbítve egyesületünk jó hírnevét. Remélem ez évben már női rajt is tudunk szerepeltetni a versenyeken. Ez év folyamán is szeretnénk pályázatokon részt venni ha lesz rá lehetőségünk és kiírják azokat.

A múlt évhez hasonlóan ez évben is iskolázunk be tűzoltókat a tanfolyamokra, ezzel is készülve a váltásra.

Az Egyesület működése úgy anyagi, mint személyi oldalról biztosított. Gondolom önkormányzatunk a jövőben is biztosítani fogja a feltételeket.

Zsutai Sándor

Tűzoltó Egyesület elnöke