2004. május 22-én szombaton Tiszanánára látogatott Baranów település polgármestere, alpolgármestere, tűzoltóparancsnoka.

A lengyel barátaink, kepnói járás delegációja 22 fő, pénteken érkezett Kiskörére. A kiskörei közös program után Baranów küldöttsége szombat délután látogatott Tiszanánára. A baráti fogadás után egy ismerkedés-bemutatkozás volt a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében . Itt a két polgármester bemutatta a települését. Utána a vendégek megtekintették a szoborkertet, 48-as emlékművet, tűzoltószertárt, 56-os emlékművet, katolikus és a református templomot. Az ismerkedés este Újlőrincfalva Jóléti tavánál egy kellemes műsor, vacsora, zene mellett tovább folytatódott.
Vasárnap a lengyel vendégek Egerbe kirándultak, ismerkedtek a megyeszékhely nevezetességeivel. Hétfőn délelőtt indultak haza.

Baranów község, Dél-Lengyelorszában, Kepno-járásban található. A helyiek Kepno „hálószobájának” tartják, mert Kepnóhoz közel /11km./ található és nagyon sokan a 25 ezer lélekszámú városban dolgoznak és „csak” aludni járnak haza. Önkormányzata tíz települést foglal magába. Területe 7600 ha. A tíz település lakóinak száma 7400 fő. A 80-as években Baranow település a 800-900 főt számláló kis község volt. Ma lakossága 1700 fő lakosainak száma.
Az ott lakók régen főleg mezőgazdasággal foglalkoztak, de az utóbbi időkben az erőteljes könnyűipar /főleg bútoripar/ fejlődése miatt sokan az iparban dolgoznak. Munkanélküliség 6%. 300 cég van regisztrálva, az 1-2-től a 400-500 fős vállalatig.
Területükön három óvoda, öt általános iskola /1-6 osztályig/, egy gimnázium, egy mezőgazdasági technikum működik.
Civil szervezeteik:
Lengyel Vöröskereszt
Máltai Szeretett Szolgálat
Nyugdíjas klub
Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Sport Klub
Lengyelországban a „kicsinységük” ellenére országosan ismertek, mert évente Országos Képzőművészeti Heteket /2/ szerveznek és népművészeti galériát hoztak létre.