2004. június 26-án szombaton tiszanána küldöttsége a szlovákiai Nánára utazott. A házigazdák nagy-nagy szeretettel fogadták a messziről jött vendégeket.

A küldöttség megtekintette a helyi nevezetességeket /katolikus templom, Szent-Vendel szobor stb./ Ezután a helyiek tízóraira invitálták a tiszanánai csoportot a nyugdíjas klubba.
A tízórai után “csapat” egyik fele a sportpályára indult megtekinteni a nonstop sport és kulturális műsort, másik fele a kultúrotthonba ment az összevont ünnepélyes önkormányzati ülésre. Itt vendégként megjelent Durai Miklós szlovákiai parlamenti képviselő, Láng Judit a szlovákiai Magyar Nagykövetség munkatársa, Párkány és a környező települések polgármesterei. Az ünnepi köszöntők, bemutatkozás, megbeszélés után sor került a Partnertelepülési szerződés aláírására.
Pohárköszöntő után Láng Judit és Durai Miklós méltatta a kulturális élet, a sport, az idegenforgalom, a művelődés, a hagyományőrzés, a népművészet területén kialakulóban lévő kapcsolatokat. Az ülés befejezése után a nánai mazsorettek vezetésével mindenki a sportpályára vonult, és megtekintették a sport és kulturális műsort. Itt volt minden ami szem-szájnak ingere: mazsorett bemutató, óvodások népviseleti műsora, karate bemutató, kutyás bemutató, gyermek és felnőttszínház, nánai nyugdíjas kórus, Csemadok szalonzenekar bemutatkozása, és természetesen szerepelt a tiszanánai nyugdíjas kórus is.
Közben folyt a gulyásfőző verseny ahol 18 csapat versenyzett. A “megmérettetésben” részt vett a tiszanánai csapat Nagy István vezetésével. Második helyezést értek el.
Mivel a küldöttségre még hosszú út várt hazáig, sajnos este nyolc órakor el kellett köszönniük vendéglátóiktól.