A Régió-Kom Kommunális Szolgáltató Társulás saját és pályázati pénzekből dél-hevesi és észak-jász településeken, köztük Tiszanánán is létrehozta a hulladékgyűjtő szigeteket.

A két hulladékgyűjtő szigeten /Martinovics út és Bartók Béla út-Fő út/ négy-négy gyűjtőedényt helyeztek el, amelyekbe külön lehet gyűjteni a műanyagflakont, fémhulladékot, a papírt és az üveget.

Kérjük a tiszanánaiakat hogy éljenek a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségével.
Kérjük tanítsák meg gyermekeiket is a konténerek használatára, mert hosszútávon ez az egyik lehetőség a nagy mennyiségben keletkező szemét visszaszorítására.
A szelektíven gyűjtött hulladék lehetőséget add az újbóli feldolgozásra.

Néhány kérés a használókhoz:

A műanyaggyűjtő tartály sárga színű: üdítős, ásványvizes PET-palackokat dobhatunk bele. Ha Ön a palackot kimossa, azt külön megköszönjük, a lényeg, hogy üres legyen! A palackokat “gyűrjük össze”, hogy kevesebb helyet foglaljanak! Ne dobjunk bele zsíros, olajos, háztartási vegyi anyaggal szennyezett (pl. tisztítószeres flakont), tejes, joghurtos poharat, margarinos dobozt, hungarocellt, CD-lemezt, magnó-és videókazettát, egyéb műanyagnak ítélt elektronikai hulladékot!

A fémdobozgyűjtő tartály szürke színű: beledobhatunk fém italos dobozt (üdítős, sörös, stb.). Ha Ön a dobozokat kimossa, azt köszönettel vesszük, a lényeg, hogy üresek legyenek! Ne dobjunk bele konzerves dobozt, még kimosva sem!

A papírhulladékgyűjtő tartály sötétkék színű: újságot, folyóiratot, füzetet, könyvet, hullámpapírt, csomagolópapírt, kartondobozt dobhatunk bele. Az újságokat ne kössük össze! A dobozokat nyomjuk, hajtsuk össze, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak, ezáltal minél több hulladék férjen a tartályba.

A üveggyűjtő tartály zöld színű: dobhatunk bele fehér és színes italos, parfümös, konzerves üveget. Fontos, hogy az üveg üres legyen. Nem lehet belerakni zárókupakot, kerámiatálat, porcelánt, fénycsövet, izzólámpát, ablak és autóüveget.