Küzdöttek a pollen ellen
Heves Megyei Hírlap 2004. 09. 18.

Az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal júliusban megállapodott a fővárosi és a megyei ÁNTSZ-ekkel a parlagfű-mentesítéssel kapcsolatos feladatokról. A megyei tiszti főorvosi szolgálat felvette a kapcsolatot a települések önkormányzataival, szóróanyagokat bocsátott a rendelkezésükre, ismeretterjesztő feladatokat szervezett.

A parlagfű elleni küzdelem záró tanácskozását a hét közepén tartották az Egri Helyőrségi Klubban, ahol dr. Gombkötő György megyei tiszti főorvos köszöntötte a megjelenteket, majd Rüll Gusztáv, a Heves Megyei Növény- és Talajvédelmi Szolgálat igazgatója, dr. Fekete Márta, Füzesabony és Heves városok tiszti főorvosa, Simon Attila, a hatvani polgármesteri hivatal osztályvezetője és Mandák Attila, a Segít a Város Alapítvány titkára tartottak előadást.

Egerben, Hatvanban, Füzesabonyban és Hevesen szerveztek parlagfű-mentesítő akciót. Több mint kétezer ismeretterjesztő füzetet osztottak szét. A pollentotó megfejtését 452-en küldték vissza. A 210 jó választ beküldő közül sorsolták ki azt a huszonkettőt, akik jutalmul egy-egy sarlót és egy-egy pár cérnakesztyűt vehettek át. A nyertesek: Bakuráné Pap Éva és dr. Donkó József (Mátra-derecske), Bozsik Zoltánné, Hantosi Dóra, Kékesi Tamásné, Komárominé Szabó Anita, Lenkey János, Velk József (valamennyien egriek), dr. Sipos Sarolta, Sankovics Anita és Molnár Pálné (Gyöngyös), Endrész Attiláné (Egerfarmos), Ferenczi Róbert (Domoszló), Kiss Edit (Hort), Laczik Dóra (Nagykökényes), a kiskörei önkormányzat, Orbán Károlyné (Átány), Pádár Józsefné és Szabó Nikoletta (Mátraballa), Süki Lóránt (Ecséd), Szalai Zsuzsanna (Szücsi) és Vankó László (Tiszanána).