Ötven helyi családot érint
Heves Megyei Hírlap 2004. 10. 01.

MEGNYITÓ Megújult helyen dolgozhatnak a megváltozott munkaképességűek

Újra élet költözött az egykori Petőfi Tsz hajdani központjának épületegyüttesébe. A dél-hevesi településen tegnap átadták azt a papírfeldolgozó üzemet, melyben kilencven megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztatnak.

Tiszanána

Kömlő, Poroszló, Heves, Egerlövő és Erdőtelek után Heves megyében immár a hatodik telephelyét avatta a Rehabit Komplex Kft., melynek országszerte működő 48 hasonló üzemében összesen 2270, nagyrészt megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztatnak. A gyorsfűzők, iratrendezők, gumis dossziék mellett hullám- és kartondobozok gyártásával foglalkozó cég 50 millió forintos beruházása nyomán kialakított telephelyének létesítéséhez 16 millió forint támogatást nyújtott a munkaügyi tárca, a kft. és az önkormányzat közös pályázata alapján.
Az együttműködést hangsúlyozta köszöntőjében Kovacsev Mladen, a kft. ügyvezető igazgatója, aki a tanulás és a képzés jelentőségét is kiemelte mondandójában. A térség országgyűlési képviselője, Godó Lajos a község szülötteként üdvözölte a beruházást.
– Óriási igény mutatkozik az ilyen és ehhez hasonló üzemekre. Ennek a telephelynek a kialakítása üzenet arra, hogy Dél-Hevesben is elindult egyfajta munkahelyteremtés – közölte a képviselő.

Miközben az épületegyüttes múltjáról is beszámolt, Tóth József polgármester ekképp fogalmazott a derűs arcokat látva:
– Szívem, lelkem örül, hogy ezzel is gyarapodott a település, melynek önkormányzata immár tíz éve azt tartja az egyik legfontosabb feladatának, hogy az itt élőknek munkahelyük legyen. Csaknem ötven család jövedelme növekszik azzal együtt, hogy a felújított épület dísze és éke a falunak.
A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium miniszteri megbízottjaként jelen lévő Székely Judit arról szólt, hogy mi döntött a kft. által beadott pályázat kedvező elbírálásában. – Érezni lehetett a helyi erők összefogását és öntevékenységét. Szerencsés helyzetbe kerültek az itt dolgozók, akiknek azt kívánom, hogy jó munkát végezzenek.
A halmozottan hátrányos helyzetben lévő kistérség több száz megváltozott munkaképességű személyt érintő beruházása után már tárgyalnak arról, hogy Erken és Nagyfügeden is legyen hasonló üzem.

Bódi Csaba