Tájékoztatom, hogy a Kiskörei tározó (Tisza-tó) vízszintjének csökkentését 2004. október 25-én a Kisköre-felső vízmércén mért 720 cm-es vízállásnál megkezdjük.

A vízszintcsökkentés tervezett üteme 5-10 cm/nap illetve 15 cm/2 nap mértékű, a vízjárás, a hidrometeorológiai helyzet és halvándorlás figyelembevételével.

A téli vízszint előállításának tervezett időpontja november 8, szintje a Kisköre felső vízmércén mért 610 + 10 cm.

A tározó ürítésének tervezett menetrendjét befolyásolhatja egy esetleges árhullám kialakulása és levonulása. Az ürítéssel egy időben az uszadék szakaszos megjelenésére és levezetésére is számítani kell. A vízszint csökkentés időszakában valamennyi öblítő csatorna szabályozó műtárgya nyitott állapotban lesz, amennyiben ezt a Tisza folyó vízjárása lehetővé teszi.

A téli vízszint beállítását követően a IX. sz. öblítő csatorna szabályozó műtárgyának tiltója és a Kis-Tisza szabályozó műtárgya nyitva marad, amennyiben az „Üzemelési szabályzat”-ban meghatározott vízhozam azt lehetővé teszi. A többi műtárgy zárt állapotú lesz. A zárás időpontjáról külön értesítem.

A 2005. évi duzzasztási szint emelésének tervezett időpontja március közepe, a Kisköre felső vízmércén mért 610 + 10 cm vízszintről.

Kérem az érintettek tájékoztatásában közreműködni szíveskedjen.

Kisköre, 2004. október 22.

Fejes Lőrinc
szakaszmérnök