A Tiszanánai Óvoda községünk centrumában ( Fő út 108.sz.) helyezkedik el. Működtetője a tiszanánai önkormányzat.

Óvodánk életében ezen a nyáron jelentős változás történt: 2004. augusztus 20.án ünnepélyes keretek között átadásra került az új óvoda szárny épülete, és a szépen felújított udvart is birtokunkba vehettük.
Így óvodánk egy csoporttal bővült, négy csoportossá vált. Megszűnt a könyvtár udvarán lévő egy csoporttal működő tagóvoda, így már mind a négy csoport egy udvaron található. Megoldódni látszik az állandó létszámnövekedésből, túlzsúfoltságból adódó problémánk. Az óvodánk száz gyermek fogadására alkalmas, de száznyolc gyereket vettünk fel, hogy minél több kisgyermek részesüljön óvodai ellátásban.
Így az óvodánk kihasználása 108%-os, amely a statisztikai előrejelzések alapján a közeljövőben sem fog csökkenni.
Ez csoportonkénti elosztásban a következőként alakul:

Kiscsoport : 25 fő
Középső csoport: 27 fő
Nagycsoport: 28 fő
Nagycsoport: 28 fő
Összesen 108 fő

Az elmúlt évben a tárgyi feltételek javításában a csoport bővítésen túl az udvar esztétikusabbá tétele, udvari játékaink bővítése volt a célunk. Ezt sikerült megvalósítani, szép, új, az EU követelményeinek is megfelelő fa játékokkal bővült az udvari játékparkunk. További feladat az udvar füvesítése, fásítása, szépítése lesz. A csoportszobák szépek, esztétikusak. Minden helyiség ki lett festve, fel lett újítva. Az új csoport komplett új óvodai bútort kapott.
Ebben az évben a csoportszobák felszereltségében a játékkészlet /elsősorban a fejlesztő játékok/ bővítése a célunk, valamint a régebbi gyermek asztalok és székek felújítása, átfestése. A főzőkonyha felszereltsége a HACCP előírásoknak megfelel . Szeretnénk a konyhabútort kicserélni előírásoknak megfelelőre, valamint a konyha edénykészlete is folyamat cserére szorul.

-eszbé-