2004. november 10.-én házi ünnepség keretében átadásra került az iskolában a megújult multimédiás számítástechnikai terem.

Az iskola új vezetése pénz-időt-fáradságot nem sajnálva felújítatta és „működésbe hozta” a régi, technikailag még működő 486-os, PI-PII-es gépeket.
A korszerűsítés képlete nagyon egyszerű: a meglévő gépeket kösd hálózatba, szereld fel multimédiás funkciókkal, legyen egy viszonylag jó vezérgéped, vedd elő a szekrény mélyén porosodó projektort, keres egy lelkiismeretes oktatót és „mindezeket” működtesd. A képlethez tartozik még az a félmillió forint is, amiből ezt a fejlesztést meg lehetett valósítani.
Természetesen itt nem elsősorban a pénz, hanem az a döntés volt meghatározó ami a fejlesztést elindította.
Az eredményt az ünnepség végén láthattuk: elkezdődött az első szakköri foglalkozás, ahol csillogó szemű gyerekek, nagy igyekezettel elkészítették első saját, névreszóló mappájukat.

A tanév kezdetén meghirdetett szakkörök közül „magasan” a számítástechnikai szakkör a legnépszerűbb. Mintegy negyven gyerek jelentkezett a szakkörre. Ez lehet a további alapja annak, hogy a fejlesztést nem szabad befejezettnek tekinteni, folytatni kell. Minél előbb egy szélessávú internet elérést kell megvalósítani.
További tervek és elhatározás a vezetés részéről, hogy nem csak informatikát lehet majd oktatni a korszerű multimédiás számítástechnikai teremben, hanem ki kell használni az új lehetőséget a nyelvi, történelmi, matematikai, kémiai stb. oktatásban is. Már csak egy tanári lépésváltás szükséges, hogy az egyéb szemléltető eszközök mellet a multimédiás számítógép is helyet kapjon a tantárgyak oktatásában.

eszbé