Abasártól Zaránkig
/Tiszanána/

Heves Megyei Hírlap 2004.12.

Az ÁMK Általános Iskolájából négy tanuló jutott be az Arany János országos magyarversenyre. Nagy Borbála, Molnár Anna, Máté Bettina a 3/a osztályosokat, míg Hímer Éva a 7/a osztályosokat képviselte. Felkészítő tanáruk Tolnai Jánosné és Kovács Lajosné voltak. Időközben a hét végén megrendezték a verseny országos döntőjét is, amelyen Máté Bettina az ország legjobbjának bizonyult. A diákoknak és tanáraiknak Márkus Róbert Zsolt iskolaigazgató külön is gratulált.

Karácsonyi kupa néven hirdettek terem-labdarúgótornát a helyi ÁMK-ban. A vándorkupa elnyeréséért meghívott csapatok vetélkedhettek, többek közt a sarudiak, a kisköreiek, a besenyőtelkiek, a kömlőiek és természetesen a helyiek. A rendezvényt most első alkalommal hirdették meg, de a hagyományteremtés szándékával. Ugyancsak az iskolából érkezett hír, hogy ma karácsonyi gyertyás házimuzsikát adnak a zeneiskola növendékei.

A hét elején a cigány kisebbségi önkormányzat szervezésében minden óvodás és iskolás gyerek ajándékcsomagot kapott. A Mikulás ünnep elmúltával már javában készülnek a karácsonyi ünnepségekre: legközelebb december 17-én lesz gyertyás házimuzsika az iskolában a zeneiskolás diákok előadásában.

Már javában szervezik a helyiek közös szilveszteri mulatságát. Létszámtól függően az évet búcsúztatni vágyók vagy a Nyugdíjasklubban, vagy a Sportcsarnokban gyűlnek majd össze. Természetesen lesz vacsora is, a zenéről pedig Peti és a harmonikás gondoskodik. A tombola fődíja egy kismalac. Jelentkezni december 26-ig lehet Lakatos Arturné óvónőnél és Donáth Imrénél a Vadász Sörözőben.

A helybéli önkormányzat a 102. születésnapján köszöntötte Szűcs Jánosné Juliska nénit, aki a dokumentumok szerint 1902. november 30-án született. Két fia, hat unokája és dédunokái is megünnepelték az idős asszonyt, aki a falu legöregebb lakója. Az ünnepséget az önkormányzat szociális bizottsága szervezte.