Városi rang és új óvoda
Heves Megyei Hírlap 2005.02.01.
(szuromi)

Godó Lajos honatya a parlament téli tanácskozási szünidejében kereste fel az önkormányzatokat, hogy az idei fejlesztési tervekről tájékozódjon.

DÉL-HEVES A szocialista országgyűlési képviselő a választókörzetének a felében járt, s eddigi tapasztalatai szerint egyetlen olyan település sincs, ahol a költségvetés tervezésekor anyagi gondokkal kellene szembesülniük a községek vezetőinek.
– A fejlesztési ütemnek megfelelően terveznek az önkormányzatok – mondta Godó Lajos. – Kiskörén továbbra is a városi rang elnyerése a cél. Az önkormányzat 2001 óta sikertelenül pályázik, a hónap közepén ismételten elküldték a kiegészítéseket a közigazgatási hivatalnak. A Tisza mentén dominálnak a belterületi utak felújítására vonatkozó elképzelések, mivel az idegenforgalmi fejlesztések egyik feltétele a jó minőségű úthálózat. Kömlőn az fogalmazódott meg, hogy csatlakoznának a tiszanánai szennyvízhálózathoz, így találnak megoldást régi gondjukra.

A Tarna mentén most indul a 7,4 milliárd forint értékű, s kilenc település 14 ezer lakosát érintő beruházás, a szennyvízhálózat kiépítése. Erk és Visznek térségében a legnagyobb gond a foglalkoztatás. Most remény van arra, hogy egy csökkent munkaképességűeket alkalmazó üzem kezdje meg működését, újabb 300 munkahelyet teremtve ezzel a térségben. Erken az idén kezdik meg a XXI. század iskolája programot, felhasználva a tavaly nyert 64 millió forintot, míg Tarnaörsön az elnyert 34 millióból kezdődhet el az orvosi rendelő kialakítása.
– A távlati tervek szerint Tarnaméra mikroközpont szerepét töltené be, ezért is vált fontossá a strand fejlesztése, valamint az új óvoda megépítése. Az utóbbit ROP-os pályázat garantálná. Tarnazsadányban a Teleház kialakítása mellett a munkahelyteremtés a legfontosabb cél – összegzett a képviselő.