Gondolom más is volt már úgy, hogy szörfözés közben a keresőbe beírta Tiszanána nevét és kíváncsian várta az eredményt.

Két évvel ezelőtt Tiszanánáról az oldalak száma csak párszáz volt, ma viszont több mint hatezer. Igazából ennyi oldalt át sem lehet lapozni, ezért általában még egy új szót ír be az ember, amit Tiszanánával szeretne összefüggésbe hozni. Csak hát ezt a szót nehéz „eltalálni”.

Ezért volt számomra újdonság amikor véletlenül felfedeztem, hogy a google-val nemcsak szövegre hanem képre is lehet keresni. Így már mint a „régi szép” időkben átnézhetővé vált a behozott információ.

És itt ért az első kellemes meglepetés. Ismerős, tiszanánával kapcsolatos képeket láttam egy lengyel község weblapjáról. Innen már nem volt nehéz eljutni testvérközségünk a lengyel Baranów község honlapjára.

A honlap abszolút profi kivitelezésű és naprakész. Az alapja hasonló a mi Portálunkhoz, PHP-Nuke rendszerre épül, ezért nem nehéz eligazodni rajta. A honlapi keresőbe tiszanana -t írva, majd a szukaj-ra kattintva újabb cikkeket olvashatunk, /mondjuk ez egy kicsit túlzás a nyelvi nehézségek miatt/ de a képeket biztos tudjuk nézegetni és a szövegből a magyar neveket, összefüggéseket felismerjük.

A második meglepetés akkor ért /és itt már majdnem elolvadtam/ amikor felfedeztem, hogy Tiszanánát nem csak úgy egyszerűen írta le a cikk szerzője, hanem linkként jelentette meg ami ugye azt jelenti, hogy járt már nálunk, ismeri községünk webcímét.
Itt egy picit el is szégyelltem magam, mert hát annak idején mi is írtunk Baranówról, de hát erre nem gondoltunk. Úgy hogy gyorsan, engesztelésképpen minden cikket öt csillaggal jutalmaztam ill. a „Nána a weben” menüpontot újabb linkkel bővítettem. Kérem ha van idejük, látogassanak el testvérközségünk weblapjára.

eszbé