“Törékeny szépség” fotópályázat

A Tisza-Tavi Regionális Hulladékgazdálkodási Program pályázatot hirdet amatőr vagy hivatásos fotósok részére, akik Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar vagy Heves megyei lakosok.

A pályázat célja

A pályázat célja, hogy a fotóművészet eszközeivel felhívja a Tisza-tavi régió lakosságának figyelmét a környezetvédelem fontosságára. Az ember felelősséggel tartozik környezetéért, amiben él és mozog. Meg kell tanulnunk úgy élni benne, hogy tudjuk, ezt még meg kell őriznünk a minket követő generációk számára is. A Tisza-tó az ország egyik kiemelkedően értékes, festői régiója, ám szépsége törékeny – ha nem fordítunk kellő figyelmet környezetünk védelmére, annak kárát mi magunk, de legfőképpen a minket követő generációk látják. Miben áll a Tisza-tó különleges szépsége, mi fenyegetheti ezt a törékeny egyensúlyt és hogyan őrizhetjük meg unokáink számára? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a fotó nyelvén elbeszélve. Célunk, hogy a fotópályázat és kiállítás útján elősegítsük a környezettudatos életmód kialakítását és a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítését.

Pályázati határidők:

A pályázati anyagot egy példányban, papírkép formájában kell beadni, a papírkép méret rövidebb oldala min. 13 cm, a hosszabb max. 24 cm. Minden beadott fotó hátoldalán olvashatóan tüntessék fel a pályázó nevét, lakcímét, telefonszámát és e-mail címét. A pályázat benyújtási határideje: 2005. szeptember 30. A pályázat elbírálásának határideje: 2005. október 15.

Díjazás:

A pályázatokat külső szakértő zsűri bírálja el. A pályázat eredményeit az elbírálást követően a http://www.tiszatohulladek.hu/ honlapon lehet megtekinteni. A zsűri által kiválogatott legjobb pályaműveket a 2005 novemberében, Tiszafüreden rendezett kiállításon ismerheti meg a nagyközönség, a kiállításra beválogatott fotók készítőit levélben értesítjük. A fotópályázat nyertesei a kiállítás-megnyitón, ünnepélyes keretek között vehetik át díjukat. A pályázat első három helyezettje pénzjutalomban részesül (1. hely: 40 000 Ft, 2. hely: 30 000 Ft, 3. hely: 20 000 Ft).

Szerzői jogok

A pályázatra kizárólag saját készítésű fotókkal lehet pályázni, amelyek szerzői jogaival a pályázó rendelkezik. A pályázaton résztvevők nevezésükkel egyidejűleg hozzájárulnak képeik térítésmentes megjelentetéséhez a Tisza-Tavi Regionális Hulladékgazdálkodási Program kiállításán. A pályázók továbbá elfogadják, hogy a pályázatra beküldött képeket a Noguchi Porter Novelli környezetvédelmi tevékenységéhez térítésmentesen felhasználhassa, a szerző nevének feltüntetése mellett és a képet meg nem változtatva. Minden egyéb felhasználás csak a kép készítőjének előzetes hozzájárulása és a szerzői jogok tiszteletben tartása mellett történhet.

További információ: Noguchi Porter Novelli Kommunikációs Iroda 1054 Budapest, Szabadság tér 7., Bank Center Citibank torony Tel: 06-1/312-7289; Fax: 06-1/332-8117

http://www.tiszatohulladek.hu/; info@tiszatohulladek.hu mailto:info@tiszatohulladek.hu