Hadüzenet a parlagfűnek
TISZA-TÓ KÖRNYÉKE Közmunkások irtják

Heves Megyei Hírlap 2005.06.15.
B. S.

A dr. Sándor László vezette Országos Közmunka Tanács döntése értelmében a Balaton mellett a kiemelt fontosságú idegenforgalmi övezetként kezelt Tisza-tó térsége is lehetőséget kap az allergiát okozó növény elleni felvértezett harcra.

Godó Lajos, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke, országgyűlési képviselő elmondta:

– A célra 200 millió forintot kapott közel két tucat település. A munka június 15-én kezdődik és 500 munkanélküli foglalkoztatottnak négy hónapig ad kenyérkereső elfoglaltságot.

Heves megye – a borsodiakkal alkotva konzorciumot – 225 személy bevonására kapott felhatalmazást. A munkacsoportban dolgoznak majd pélyi, tarnaszentmiklósi, kiskörei, tiszanánai, sarudi, újlőrincfalvai és poroszlói közmunkások. A megbeszélésen – melyet a Kötikövízig Kiskörei Szakaszmérnöksége Irodaházában tartottak, s a házigazda a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács volt – részt vett dr. Kökény Mihály. A népegészségügyi kormánymegbízott jelezte: a kiemelt program megvalósítását a kezdetektől támogatták.

Godó Lajos érdeklődésünkre még megjegyezte: – Nem a Tisza-tó partja fertőzött, a parlagfű a tározóba tartó belvízelvezető csatornák, szivárgók rézsűin, a települések közötti elhanyagolt, műveletlen területeken burjánzik. A közmunkások is ezeken a helyeken irtják majd.