Megtisztították a partszakaszt
Heves Megyei Hírlap 2005.08.09.

TISZA-TÓ A hulladékgyűjtő akció az idén is sikeres volt. A „Tiszta Tisza-tóért” mozgalomban aktívan vettek részt a part menti Heves megyei települések. Ezúttal elsősorban iskolák, önkormányzatok, civil szervezetek közreműködésével az idegenforgalmilag vonzó részek megtisztítására került sor.

A regionális idegenforgalmi projektiroda közzé tette a legjobbak névsorát. A rangsort a résztvevők száma, a kezelt terület nagysága alapján állították fel. Az első helyezést a tiszanánai iskola érte el, nyereményük: egy egész napos – a szabadban főzött ebéd elfogyasztásával és a poroszlói Tisza-tavi Tanösvény megtekintésével egybekötött – kishajós kirándulás a Tisza-tavon. Második lett a kiskörei Vásárhelyi Pál Általános Iskola, ők egy fél napos csónaktúrával egybekötött tanösvény-bemutató kirándulást nyertek. A harmadik a sarudi iskola lett, csapatuk a Tisza-tavi tanösvényre látogathat el.

Az akcióban hat település hét iskolája, több önkormányzat, civil szervezet részvételével öszszesen 960 önkéntes mintegy 480 zsák hulladékot gyűjtött össze a parton, illetve az érintett települések közterületein.

B. S.