Kétszázmilliót pályáztatott a térségi tanács
Heves Megyei Hírlap 2005.11.02.

TISZA-TÓ Tiszaújvárosban tartotta ülését a kiskörei székhelyű Tisza-tó Térségfejlesztési Tanács. Tagjai elbírálták a pénzmaradványra benyújtott igényeket. A mintegy 97 millió forintra harmincheten jelentkeztek, nyolcan nem feleltek meg a kiírásnak. Az önkormányzatok a strandok fejlesztésére jelezték anyagi igényüket, de érkeztek kérelmek falusi vendéglátó helyek, szállások bővítésére, magánszállások kapacitásának a növelésére, program-, valamint térképkészítésre is.

A továbbiakban a Mohosz kirendeltség-vezetője arról számolt be, hogy a ciánszennyezés óta a tó élővilága természetes szaporulat útján még nem regenerálódott, ezért újabb telepítést szorgalmaznak.

Végezetül a Tisza-tavi térségfejlesztési tanács tagjai a 2007–2013 közti időszak Nemzeti Fejlesztési Tervének céljait határozták meg, s kiemelt szerepet biztosítottak a Poroszló-Tiszafüred közötti kerékpárút megépülésének, egy madármegfigyelő kialakításának a Hortobágyi Nemzeti Park területén, illetve három csónak- és kishajókikötő elkészültének, amelynek helyszíneit Tisza-szőlős, Tiszaörvény és Nagykörű területén jelölték ki. Természetesen mindhárom beruházásra – annak nagysága okán – közbeszerzési pályázatot írnak ki.