Beruházások a turizmusért
TÉRSÉGVIZIT Céljuk a ciklus programjának a befejezése
Heves Megyi Hírlap 2006.01.25.
(szuromi)

Évek óta hagyomány, hogy a térség országgyűlési képviselője, Godó Lajos sorra látogatja a községeket, s a helyi fejlesztési tervekről, elképzelésekről tájékozódik. A honatya összegezte a két hétig tartó idei körút tapasztalatait.

DÉL-HEVES Miután a választások évébe léptünk, speciális esztendő az idei. A települések vezetői ennek megfelelően igyekeznek befejezni azokat a vállalásokat, amelyeket a testülettel közösen terveztek a ciklus idejére – mondta elöljáróban Godó Lajos.
A tavaly várossá vált Kisköre programjában folytonosságot mutat a termálvíz hasznosítása, s az ahhoz kapcsolódó gyógyturisztikai fejlesztés, ami egyben újabb munkahelyeket teremthet. A városi rang elnyerésével új fejlesztési koncepció is készül, ami már magában foglalja a Vásárhelyi Pál Általános Iskola nagyobb szabású átalakítását, a felnőtt- és a középfokú oktatás megszervezését. A másik idegenforgalmilag kiemelt terület Tiszanána, ahol az idén a Dinynyésháti út teljes rekonstrukciójának a megvalósítását tervezik, s szükségesnek tartják a strand és a csónakkikötő bővítését is. Kömlőn a közösségi ház befejezése, Tarnaszentmiklóson és Pélyen a belvízelvezető rendszer továbbépítése a legfontosabb cél. Valamennyi településen felvetődött az út- és járdaépítés, miután a térségben nemcsak az állami, hanem az önkormányzati utak állapota is meglehetősen kritikus, javításuk pedig az idegenforgalom egyik feltétele. Hevesvezekényen az intézmények felújításával, valamint a közvilágítás korszerűsítésével maradt adós az önkormányzat, Tenken pedig továbbra is napirenden tartják a szennyvízhálózat megépítését, a kultúrház befejezését, illetve igény van a temetőben az urnafal megépítésére is. A szomszédos Erdőtelek vezetői nagy vágyakat ismertettek: meg kívánják teremteni a szociális otthon kialakításának a feltételeit, lévén a lakosság elöregedő, szükség van hát az idősek gondozására. A tájház befejezése is az idei év feladata lesz, továbbá felújításra szorul a polgármesteri hivatal, az iskola és a kultúrház. Boconádon a kastély hasznosítása ugyancsak több évre áthúzódó feladatnak bizonyult, míg Tarnazsadányban a művelődési ház rekonstrukciójára kell pénzt szerezni. Hevesen a ciklus programjának megfelelően az út- és járdaépítések állnak a fejlesztések központjában – összegezte a körút végén az országgyűlési képviselő.