Védjegy a Tisza-tónak
Magyar Rádió Online 2006.01. 30.

Európában elsőként, a Tisza-tó térsége kapta meg a “Village Plus” Ökoturisztikai Védjegyet, amelyet pénteken adtak át az érintett négy megyének, Tiszaroffon.

A védjegyet az Európai Régiók Gyűlésének területfejlesztéssel, regionális politikával, a közlekedés és a turizmus kérdéseivel foglalkozó bizottsága adományozta pályázat útján.
A védjegy egyben minőségbiztosítási rendszer is, melyet földrajzi területekre lehet megszerezni. A Tisza-tó térségében dolgozó turisztikai szakemberek felismerték, hogy a védjegy elnyerésével felbecsülhetetlen idegenforgalmi és marketing előnyökhöz juthatnak a tóparti települések. A kínálkozó lehetőség kihasználására összefogott a tavat övező négy megye: Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén, és a több hónapig tartó közös munka meghozta az eredményt. A Village Plusz védjegy elnyerésének köszönhetően a Tisza-tó térsége a jövőben megjelenik a legjelentősebb európai utazási kiállításokon és vásárokon, valamint az európai régiók természetjáró hálózatának internetes oldalán is.
Az átadáson résztvevő Thomas Carlsson, az Európai Régiók Gyűlése egyik albizottságának elnöke úgy fogalmazott, hogy a Tisza-tó azért érdemelte ki ezt az elismerést, mert egy cél mögött egyöntetűen felsorakoztak az érintettek.

H. Tóth Andrea