Nyert a kerékpárút, de lesz viharjelző is
Heves Megyei Hirlap 2006.02.25.

TISZA-TÓ Az idén mintegy 250 millió forintos költségvetésből gazdálkodhat a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács (TTFT) úgy, hogy a tagdíjakat nem emelték meg.

Mint azt Godó Lajos, a TTFT elnöke kifejtette, mintegy 2 millió forintot különítettek el a Village+ táblarendszerének kialakítására, de a megkopott régiek helyére új információs táblákat is elhelyeznek a Tiszához vezető utakon. Napirenden marad három kishajó-kikötő megépítése Nagykörű, Tiszaszőlős és Tiszaderzs területén, s egy madármegfigyelő sziget kialakítása Poroszló és Borsod-ivánka közt.

Fontos lehet a műholdas viharjelző rendszer kiépítése is. Ez egyszerre tenné lehetővé a Balatonnál is alkalmazott fényjelzést, s a szolgáltatókkal kötendő szerződés alapján a mobiltelefonos riasztást. A jelzőrendszer a Tisza-tó 170 négyzetkilométeres területét érintené, a költsége 500 millió forint. Az idén 5 milliós előkészítéssel számolnak.

Elnyerte a ROP-os pályázatot a jobb parti kerékpárút terve, vagyis 300 millió forintos támogatással zöld utat kapott a Poroszló–Kisköre közötti 3 méter széles kerékpárút. E beruházás tervezett összköltsége 361 millió forint.