A Kisköre, Kömlő, Tiszanána települések Önkormányzati Társulása a GVOP 4.4.2 pályázat keretében az IT.Kht közreműködésével, szélessávú infrastruktúra kiépítésére Európa Uniós pályázatot nyert. A településeken az infrastruktúra kiépítésével többcélú kommunikációs hálózat valósul meg, amely lehetővé teszi a települések közötti optikai kábeles összeköttetést.

A hálózaton lehetővé válik földi és műholdas sugárzású televíziós állomás vételi lehetősége, a háztartáson belül több televízió együttes használata, amelyeken mindegyikén tetszőleges csatorna műsora nézhető egyidejűleg.
Szélessávú internet használata korlátlan használati idővel és letöltési mennyiséggel. A sávszélesség az igényeknek megfelelően bővíthető.

Riasztó és tűzvédelmi, rendszerek összekapcsolására ad lehetőséget. Létre lehet hozni pánik csengőt, amellyel az esetleges rosszullét esetében riasztást lehet adni, orvosnak, kórháznak, polgári védelemnek stb. Kistérségi riasztó rendszer kialakítása. Térfigyelő rendszerek működtetését teszi lehetővé, ezzel javítva a közbiztonságot. Meteorológiai előrejelzésekre ad lehetőséget.

Nagyobb hálózat létrehozásakor lehetőség nyílik a hálózaton belül ingyenes telefonálásra. Elektronikus ügyintézés kialakítása, helyben intézhető okmányok készítése. Lehetőség nyílik saját önkormányzati csatorna kialakítására, reklámok elhelyezésére, a testületi ülések nyilvános egyenes adásban láthatóvá válnak. Figyelhetjük természeti kincseinket, mérhetjük a vízminőséget, talajvizet, stb.

A megvalósítás egy informatikai vagyont ad a települések kezébe, aminek fenntartása az előfizetői díjakból öt év alatt megtérül. Öt év után az Önkormányzat értékesítheti, vagy tovább működtetheti. Munkalehetőséget teremt. Mivel saját vagyoni érték, ezért az előfizetési díjak meghatározása is az Önkormányzat döntése lesz.

Kérjük, csatlakozzon, és támogassa ezt a lehetőséget, mivel csak közösen tudjuk használni, és működtetni ezt a hálózatot.

Az alábbiakban bemutatjuk az elképzelt Tv csatornák kiosztását, valamint az előfizetési díjakat, és az Internet sávszélességét is HBO szolgáltatás igény szerint, valamint az Internet csomagok sávszélességének változtatása is a felmérések alapján lehetséges.

Havi CATV szolgáltatás

Csomag I. bruttó 1200 Ft
m1, m2, Duna, Duna Autónómia, RTL Klub, Tv2, BBC world, SAT1, Pro7, Rtl, Tv5, Körzeti Tv, Városi Tv,

Csomag II. bruttó 4000 Ft
Csomag I., + Spektrum, Magyar ATV, Minimax /A+, Super 2, VIVA+, FILM+, COOL, VIASAT 3, Budapest TV, Zone Romantica, Club Tv, Eurosport, SPORT 1, SPORT 2, HÍR tv, CNN, Discovery, Animal Planet, Nacional Geog., Travel chennel, Hollmark, PAX, Carton/TCM, Jetix, Filmmúzeum magyar

Havi Internet szolgáltatási díjak
512 Kbit/s bruttó 3500 Ft.
1024 Kbit/s bruttó 5300 Ft.

Egyszeri csatlakozási díjak
Egyszeri belépési díj KTV bruttó 7500 Ft. Tiszanánán csak azokat érinti, akiknek eddig nem volt Kábel TV rákötésük !

Egyszeri belépési díj (Internet) bruttó 3500 Ft.