Tisza-tó Kártya bevezetését tervezik
Magyar Rádió Online 2006.11.16.

Játékos, sok természetbeli élménnyel gazdag akcióval is igyekszik a következő esztendőtől visszatérésre és hosszabb tartózkodásra bírni a Tisza-tavat felkereső turistákat a térségi fejlesztő egyesület.

A Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület 2007-től bocsátja ki az „Ismerd meg a Tisza-tavat!” Tisza-tó Kártyát. Ennek keretében a térség különböző kijelölt pontjait kell vízen, gyalogosan, kerékpárral vagy akár gépkocsival felkeresni, majd ott ezt regisztrálni a kártyán. Egy ismereterjesztő akció is kapcsolódik a programhoz, 11 madármegfigyelő helyet is bevonva a célterületek közé. A kártyát felhasználók között minden év novemberében Tisza-tavi üdüléseket sorsolnak ki. Az akció célja, hogy az odalátogatókat visszatérésre és hosszabb tartózkodási időre ösztönözzék.

A szervező egyesület a regisztrációs helyszínek egy részét, tervei szerint, helyi szállásadók, vendéglátók, szolgáltatók körében értékesíti, így igyekezve minél több idegenforgalommal foglalkozó helyi magánszemélyt, intézményt, szervezetet bevonni a programba.

Turcsányi János