Nem panaszkodhatnak a pecások a Tisza-tónál
Heves Megyei Hírlap 2007.06.26.

Nem panaszkodhatnak a pecások, hiszen kiváló az idei horgászszezon a Tisza-tónál. Jelenleg a tavon a rablóhalak horgászata a legjelentősebb. A partközelben, a belógó fűzgyökereken ezrével, sőt tízezrével ívó apró halak valóságos terített asztalt jelentenek a ragadozóknak. Az ügyes horgász rövid idő alatt balint, süllőt és harcsát is zsákmányolhat.

Ugyancsak erre a szezonra esik az úgynevezett kuttyogatás. Ez egy speciális, hangkeltésen alapuló harcsázó módszer. Nagy gyakorlatot és helyismeretet igényel: rutinos horgászvezető segítsége növelheti a fogási esélyeket. Csak tiszta, legalább 30-40 centis átlátszóságú vízben alkalmazható. Az éjjeli harcsapergetés hangulatos horgászmódszer. Az éjszaka felszínen járó harcsák rablásainak hangja sokat segíthet a megfelelő hely kiválasztásában.
A keszegezés a víz alatti partvédő kövezéseken alkalmazható a legjobban. Itt feltétlenül szükséges az egy-két napos szoktató etetés is. Ugyancsak jellemző a tavon a nádi pontyozás. A módszer gyékényben, sásban, hínárosban és tuskósban is jól működik. A tározón éjszakai program nyáridőben a harcsázás, az esti süllőzés és a hínárszéli compózás is.