Isten óvja a horgászokat a bürokratáktól!
Heves Megyei Hirlap 2008.01.30.

A Tisza-tavi horgászok (én is) különböző hírforrásokból hallottuk, hogy a gát Poroszlótól Kisköréig személyautóval nem látogatható (horgászat és más tevékenység céljából sem).

Ezért is örültem annak, hogy Soltész András, Újlőrincfalva polgármestere szervezett egy fórumot a tisztánlátás érdekében. Két országgyűlési képviselőt, horgászszövetség-vezetőket, érintett polgármestereket, vízügyi képviselőket, a Heves Megyei Közlekedésfelügyelet képviselőit és minden érdeklődőt meghívott. Ezért gondoltam én is, hogy meglátogatom ezt a gyűlést.
Nagyon elszomorodtam egyes emberek hozzáállásán. A közlekedési felügyelet, valamint a Tisza-tavi turisztikai szervezet képviselőjének megnyilvánulásai nem éppen a horgásztársadalom szeretetéről tanúskodtak. Még a MOHOSZ Tisza-tavi Kirendeltség képviselőjének némely megnyilvánulásán is meglepődtem. Egyedül a kiskörei vízügyes szakember értette meg teljes mértékben a problémánkat.
Nem értem, hogy a Heves Megyei Horgász Szövetség és az Egri Horgász Egyesület képviselői miért nem erősítették a Poroszlótól Kisköréig lévő horgászegyesületeket, mert ez a mi partunk. A tó legtöbb horgászhelye ezen az oldalon van. Hiába, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közlekedési Felügyelet készségesebb, barátibb, együttérzőbb határozattal engedélyezte bizonyos szabályok betartásával a Tiszafüredtől Kisköréig való közlekedést a gáton. Lehet, hogy az ottani döntéshozók a gyakorlat oldaláról próbálják értelmezni a törvényt? De az azon az oldalon lévő horgászok az érintett parton nem tudják megközelíteni a horgászhelyeket, mert az itteni hatóság emberei biztos más iskolába jártak. Különböző javaslatok hangzottak el, de a tanult emberek ezeket mind lesöpörték. Kedves horgásztársaim! Úgy tűnik, megint nehezebb évbe léptünk. Isten óvjon bennünket a szakmai bürokráciától! A tanult emberek között megy az okoskodás, de az egyszerű mezei horgász nem tud a víz közelébe menni, mert ugye kijelentette az egyik felelős horgászegyesületi képviselő, hogy ezen a nyáron nem lesz a gát ügyében előremozdulás. Vagyis kedves pecás barátaim, érdeklődni kell, mielőtt lejöttök erre a partszakaszra, nehogy meglepetés érjen titeket.
(név és cím a szerk.-ben)