Véget értek a januári irodalmi rendezvények a könyvtárban. A 9 állomásból álló rendezvénysorozat számos óvodás, iskolás és felnőtt lakosságot megmozgatott. A hét elején településünkre látogatott Kácsor Zsolt debreceni író, újságíró aki, megjelent kötetiről és születendő könyvéről valamint tiszanánai gyökereiről beszélt, amiben segítségére voltak az idősebb korosztály képviselői is  A hét folytatásaként Figura Ede zenész érkezett hozzánk, aki délelőtt az óvodásokat varázsolta el szórakoztató mesejátékával., majd az esti órákban pedig a magyar költészet egyik legismertebb és legkiemelkedőbb alakjának Petőfi Sándornak a gyönyörű versei kerültek előadásra, zenei kísérettel. Nem először jár nálunk Gulyás Imre Tiszanána szülötte, debreceni költő, író,újságíró, aki kárpátaljai látogatásáról és élményeiről beszélt. A kellemes időutazást képekkel színesítette. Örömmel konstatáltuk az ottani magyar iskolák  példaértékű működését, a magyar közösségek hatékony munkáját, a családok, a nyelv, és a hagyományok megőrzését és továbbadását. A szerdai nap főszereplője a VERS volt. Mind a z iskolások, mind az óvodások előadhatták jól megtanult kedvenc verseiket. Kizárólag magyar szerzők által született alkotásokat hallhattunk, összesen 52 verset.

A zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek: az alsó tagozatos versmondók között:

I. helyezés: Fülöp Virág (3.o.)
II. Németh Teréz (2.o.),
III. Nagy Szilveszter (1.o.),
IV. Farkas Anita (4.o.).

Különdíjban részesült Temesvári Nikoletta (3.o.) és Túró Nikoletta (2.o.).

Elismerő oklevéllel jutalmazta a zsűri Horváth Valentin (2.o.), Orbán Emília (2.o.), Horváth Rómeó(2.o.) és Lakatos Marcell (4.o.) tanulók szavalatát.

Az óvodások szavalatai alapján:

I. helyezést ért el, Vizsnyiczki Lívia,
II. Szútor Bianka,
III. Kállai Lotti.

Különdíjban részesült Burai Imre, és Dányi Boglárka, és Mürk Alexa

Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni. – vallja Mark Twain . Úgy gondoltuk az olvasás nem maradhat ki a program- sorozatból. Az irodalmi hetet a 6. osztályosok programja zárta, ahol  Fekete István  művekből olvashattak fel  a gyerekek. Részletet hallhattunk „ A tűnődések”, a Tüskevár, a Vuk, A ballagó idő, a Ködös utak, és a Derengő hajnal című kötetekből. A részleteket nagyon jó érzékkel választották ki a gyerekek, voltak vicces, tréfás, olykor szomorú és tanulságos történetek is. Bemutatásra került a könyvtárban megtalálható valamennyi Fekete István kötet, olvasásukhoz nagy kedvet kaptak a gyerekek.

Irodalmi programok a Fekete István Könyvtárban

Irodalmi programok a Fekete István Könyvtárban