A tiszanánai Fekete István Könyvtár, Kulturális és Szabadidő Központ, a Társadalmi Megújulás Operatív Program „Tudásdepó-Expressz” – TÁMOP-3.2.4-09/1-2010-0021 c. pályázat folytatásaként megtartotta soron következő februári rendezvényeit. A programok az EGÉSZSÉG jegyében teltek. A könyvtári foglalkozások alkalmával könyvtárhasználati vetélkedőn, kézműves foglalkozásokon, foci mérkőzéseken, érintőmasszázson, női tornán, baleset és bűnmegelőzési előadáson, valamint triál-bemutatón vettek részt az érdeklődők, ahol természetesen minden program mellett főszerepet  kapott a könyv is. A könyvtári állományt segítségül híva, megkerestük a témához illő szakkönyveket melyek alapos megismerése után, elmélyedhettünk az anyagban. A dokumentumok használatával átfogóbb és a gyakorlatba is átültethető szaktanácsokhoz jutottunk.

„Élj egészségesen: mozogj többet!” Halljuk nap mint nap az iskolában, a médiában, olvassuk a sajtóban.  Sportolni jó, de még jobb, ha ezt együtt , közösen tesszük!

A mozgás a sport a gyerekek mindennapjainak fontos része. Természetes, hogy a szabadidős tevékenységeknek ezt a nagy szeletét is igyekeztünk érdekessé, változatossá, játékossá tenni. Sportvetélkedők, osztályok közötti futball szervezésével. Egy-egy ilyen program része lehet a tanóráknak, szabadidős osztályrendezvényeknek, de ugyanígy fontos építőeleme lehet egy közösségi sportnapnak is.

Különleges élményben volt része azoknak a tiszanánai olvasóknak, akik hétvégén is könyvtárba jöttek. A SZERETET FÉNYE ALAPÍTVÁNY kedves, bájos önkéntes segítői gyengéd érintéseikkel kényeztették az idelátogató olvasókat.  Úgy gondolom, hogy mindenki aki részt vett ezen a programon, maradandó ajándékot kapott. Néha szavak sem kellenek, elég az önkéntesektől egy meleg kézfogás, egy ölelés, és a mosolygó tekintetük. Elég ahhoz, hogy másképp lássuk a világot, és ezekben a szürke nap nélküli időkben is érezzük a fényt, mely annyira kell a mindennapjainkhoz. A SZERETET FÉNYE ALAPÍTVÁNY vendégünk lesz májusban is, hogy még több tiszanánai ismerhesse meg azt a csodát, ami Ők adnak. Délután a helyi sportcsarnokban nagyszabású kerékpár  -showt láthattak az érdeklődők, a bátor fiatalok ügyességi vetélkedőn mérhették fel képességeiket. A hónapot az óvodások és iskolások számára meghirdetett  rajzverseny hivatalos díjkiosztója zárja.