2010 tavaszán határozta el Tiszanána Község Önkormányzat képviselőtestülete, hogy benyújtja pályázatát az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjához „Belterületi utak fejlesztése Tiszanánán” (ÉMOP-3.1.3./B-09-2010-0100) címmel. A pályázat sikeres volt, így a közbeszerzés lefolytatása után 2011 évben európai uniós támogatásból újulhat meg a Vörösmarty út, a Cserepes utak, a Kossuth út és a Hunyadi út egy-egy szakasza, illetve a Fő út melletti járdák. A munkálatok idén májusban kezdődnek el és június végére be is fejeződnek.

A felújítás mennyiségei:

Vörösmarty út: 89 fm.
Cserepes utak:  487 fm.
Kossuth út: 250 fm.
Hunyadi út: 250 fm.
Fő út melletti járdák: 5850 fm.
A Községháza nagytermében megjelent meghívott vendégeket és érdeklődőket Dr. Tóth József polgármester köszöntötte, kiemelve, hogy az európai uniós támogatások rendszerében újabb mérföldkőhöz érkezett a település. A lehetőség minél nagyobb kihasználásának ékes példája Tiszanána község, ugyanis jelen pillanatban is 3 uniós beruházás zajlik a településen, melyet már biztosan 2 újabb fog követni (Katolikus Templom tetőszerkezte, Könyvtár épülete), illetve újabb 2 projekt beadása zajlik.
Ezt követően a projektmenedzser részletes tájékoztatást adott a projekt előkészítési feladatairól, majd a megvalósítás lépéseit mutatta be. Az előzményekről elmondta, hogy hosszú ideje dédelgetett terv valósult meg, ugyanis ez a pályázat már 3. alkalommal átdolgozott verzió, és nem tartalmazza az eredetileg tervezett összes projektelemet.

A felújítás kivitelezésének befejezési határideje 2011. június 30.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Tiszanána, 2011.05.06.