“Otthon az, ahova hazatérsz. Ahol otthon vagy, az az otthon. Nem kell hozzá sok, csak egy szoba és egy érzés. Van egy ágy, amiben alszom, egy szék, amire leülök, egy kályha, ami meleget ad. És hogy ebben a körülöttem lévő széles, nagy és furcsa világban ez a kis hely nem idegen és ma az enyém. Jól érzem magamat benne, ha kinézek az ablakon és kint esik az eső, vagy süvölt a szél. (…) Ha mindezt érezni tudod: nem vagy otthontalan a világon…”

Üdvözlöm Önt, kedves látogató Tiszanána község honlapján!

Engedje meg, hogy néhány mondattal bemutassan Önnek községünket. A bevezetőben utalt “otthon” – nekem heves megye ezer éves földjén, a szőke  Tisza  partján ,  Tiszanánán található. Keleten Saruddal, északon Kömlővel, nyugaton Kiskörével határos. –Déli határát a Tisza folyó alkotja, mely a községtől 5 km –re fekszik. A község határa a Mátra Bükkalja, hevesi homokhát és a Tiszavölgye nagy tájegységen belül a Tiszavölgye tájhoz tartozik. Felszíne alföldi sík. A tengerszint fölötti magassága átlag 100 méter. A Tiszától  néhány kilométerre északra eső, szabályos alaprajzú, út menti falu, déli és északkeleti részén  egy- egy templommal.  Kisköre, Poroszló és Füzesabony irányában vezető útjai révén az országúti közlekedés kisebb jelentőségű gócpontja.
A 2500 lelket számláló faluban számos az önkormányzat által működtetett intézmény, civil szervezetek, és  gazdasági vállalkozások működnek.